lunedì 28 dicembre 2015

Pyszne danie z szczupakiem i granatem w roli glòwnej



Pyszne danie, lekkie i bardzo odżywcze. Na Wigilijnym stole prezentowało się fantastycznie.
Przygotuj;
- biala ryba ( ja uzylam pysznego szczupaka)
-jeden granat
-seler
-cytryna
Do rosolu:
-marchewka
-cebula
-lisc laurowy
-seler
-pietruszka
-odrobina octu bialego

Rybe dobrze wyczyszcic i wlozyc do dużego garnka, zalać woda dodać warzywa sòl, pieprz i krople octu. Wszystko razem gotować okolo 20 minut. Moim niezawodnym sposobem jest sprawdzanie oka ryby, jak zrobi się biale to znaczy ze ryba jest gotowa. Wyciagnac i rybe i ostudzić. Obierz rybe z ości, dodaj granat i cienko pokrojony seler. Przypraw wedlòg uznania. Osobiście dodaje szczyptę soli   i pieprzu, skraplam cytryna.
Smacznego!!!!!!

Mozecie mnie znalesc na instagramie  tutaj
moj kanal yt tutaj
facebook  tutaj 

Nessun commento:

Posta un commento