lunedì 28 dicembre 2015
Pyszne danie z szczupakiem i granatem w roli glòwnej
Pyszne danie, lekkie i bardzo odżywcze. Na Wigilijnym stole prezentowało się fantastycznie.
Przygotuj;
- biala ryba ( ja uzylam pysznego szczupaka)
-jeden granat
-seler
-cytryna
Do rosolu:
-marchewka
-cebula
-lisc laurowy
-seler
-pietruszka
-odrobina octu bialego
Rybe dobrze wyczyszcic i wlozyc do dużego garnka, zalać woda dodać warzywa sòl, pieprz i krople octu. Wszystko razem gotować okolo 20 minut. Moim niezawodnym sposobem jest sprawdzanie oka ryby, jak zrobi się biale to znaczy ze ryba jest gotowa. Wyciagnac i rybe i ostudzić. Obierz rybe z ości, dodaj granat i cienko pokrojony seler. Przypraw wedlòg uznania. Osobiście dodaje szczyptę soli i pieprzu, skraplam cytryna.
Smacznego!!!!!!
Mozecie mnie znalesc na instagramie tutaj
moj kanal yt tutaj
facebook tutaj
Iscriviti a:
Commenti sul post (Atom)
Nessun commento:
Posta un commento