Dzisiejszy przepis jest idealny na jesienne wieczory. Rozgrzeje, wzmocni i doda witamin. Doskonaly na diety, ze wzgledu na mala ilosc kalori! Dzisiaj zaproponuje wam krem z dyni w wydaniu na elegancka kolacje, bardzo prosty ale prezentuje sie i smakuje wspaniale. Wartości odżywczych dyni nie sposób przecenić – to warzywo bogate w witaminy i minerały, zwłaszcza niezbędny mężczyznom cynk, a przy tym ma niewiele kalorii. Świeże pestki dyni pomagają pozbyć się owsików, tasiemca i innych pasożytów. Dynia ma rewelacyjny wpływ na zdrowie i urodę. Swoje dobroczynne właściwości dynia zawdzięcza bogactwu witamin (m.in. z grupy B, prowitaminy A, witaminy PP i C) i minerałów (sodu, potasu, magnezu, wapnia, żelaza).
Potrzebne ci bedzie
1 kg dyni ziemniaki 200 gr
pieprz szczypte cynamonu
szczypte galki muszkatolowej szczypte soli
oliwa extravergine 1 litr bulionu
Kroimy dynie na kawalki i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 °C, pieczemy okolo 40 minut- w zaleznosci od dyni. W miedzy czasie myjemy ziemniaki i w calosci wkładamy je do piekarnika razem z dynia.
Kiedy warzywa nabiora pieknego koloru wyciagamy i studzimy.
osobiscie dodaje na koniec kilka kropel tabasco
Jeśli nie chcecie uzyc rakòw \ krewetek, możecie posypać zupę słonecznikiem albo z podsmażonymi kostkami chleba!
SMACZNEGO!!!!!
Nessun commento:
Posta un commento