mercoledì 10 febbraio 2016

Olej z papryczek- dobry nie tylko do gotowania!!

Nie wiem czy wiecie , że olej pikantny z papryczki może wspaniale posłużyć wam w kuchni. Doda smaku niezliczonej liczbie potraw; spaghetti, zupy, pizza, mięso! !! Mozemy dodac do gotowania cale papryczki , ale czasami przeszkadzają kiedy się je przegryzie. Wspaniałym rozwiązaniem jest olej z papryczek. Można go dodać do dań ale i do maseczki do włosów 😉 Tutorial
Przygotuj:
1. Zasuszone male ostre papryczki- ilość zależy od ciebie. Czym więcej papryczek dodasz tym bardziej będzie pikantny.
2.olej z oliwek
3.pusta butelka

Przygotowanie jest bardzo proste, wsyp pokrojone papryczki do butelki i zalej je oliwą.
Na 3 tygodnie przechowuj butelkę w ciemnym suchym miejscu- po tym czasie olej będzie gotowy☺😊😀. Jeśli wyszedł za ostry dole oliwy, jeśli za słaby dosyp papryczki!

Nessun commento:

Posta un commento